Stiri si evenimente

Curs Photoshop online

Invata Photoshop si principii de design grafic, ca sa stii cum sa te promovezi si cum sa ai o imagine excelenta.

 

Cursul video poate fi văzut aici:

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

Imaginea pe care o prezentăm trebuie să fie fără reproșuri: imagini de calitate, culori plăcute și atrăgătoare, scris elegant, astfel încât să creeze dorința privitorului de a se implica în evenimentul promovat.

Din păcate de foarte multe ori imaginile din afișele sau bannerele noastre sunt de proastă calitate, culorile sunt alese absolut întâmplător, scrisul parcă încurcă și totul este un amalgan înghesuit într-o casetă. Pe niciun alt site sau în nicio altă revistă, decât în ale noastre, imaginea noastră nu ar avea ce căuta.

Vino să înveți cum să faci ca imaginea ta să arate excepțional:
photoshop- cum

alegem o imagine potrivită
- cum ștergem elementele inutile
- cum edităm și decupăm o imagine
- cum colorăm imaginea pentru a fi folositoare scopului nostru
- culorile și combinarea lor
- textul și tipurile de fonți pe care îi folosim
- aranjarea unui banner.

Cursul se desfasoara online si este predat de catre trainerii CBEE, profesori cu experienta in acest domeniu.
Durata de desfasurare este de 3 ore.
Luni, 20 iulie 2015, ora 12.00

Inscrie-te la curs si iti spunem cum poti folosi Photoshop gratuit si legal.

Download brosura informativa a cursului.

inscrie-te aici

 

Suntem Adi și Olesea Kallai, absolvenți CBEE promoția 2001. CBEE ne-a format ca slujitori și trăim cu scopul de a fi eficienți în lucrarea Domnului și de a-L sluji cu toate resursele ce le primim de la El. În prezent sunem implicați într-o biserică plantată de noi la Bruxelles în urmă cu 2 ani. Dumnezeu ne-a vorbit și ne-a deschis toate ușile pentru această lucrare. Este o biserică mică, în mare parte alcătuită din nou convertiți și oameni care simpatizează cu noi. Am avut 3 botezuri în apă, botez cu Duhul Sfânt. Ne minunăm să vedem cum într-o biserică așa mică Dumnezeu a avut grijă să aducă oameni cu darurile necesare unei bune funcționari. Aici, în Belgia, se poate constata venirea unui flux puternic de români, în urma crizei din Europa, deci un teren mare de lucru, pentru evanghelizarea acestora.

Constatăm că datorită creșterii nivelului de viață și programului încărcat de lucru, e mult mai greu ca în România să-i atingi sufletește pe români. Dar Duhul Sfânt nu are bariere! Deci e nevoie de mai multă rugăciune și implicare. Ne bucurăm să sprijinim financiar și o altă biserică nou plantată la Santana, județul Arad, unde Dumnezeu lucrează cu putere. Dumnezeu ne-a binecuvântat material și spiritual, avem certitudinea că suntem la locul potrivit și în voia Lui. Luna aceasta am avut o mare sărbătoare în biserică - ordinarea și dedicarea lui Adi că păstor al bisericii.

adi ordinare

Credem și ne rugăm că Dumnezeu să facă mari lucrări în mijlocul nostru și că Evanghelia să fie puterea de mântuire a multor români de aici.
Cu dragoste, familia Kallai ( Adi, Olesea, Timi și Elisa)

 

Colegiul Biblic oferă două cursuri gratuite celor ce doresc să își lărgească bagajul de cunoștințe și să experimenteze lucruri interesante.

În perioda 4 - 15 mai, pentru două săptămâni, vor fi prezenți profesorii Evelyn și Everett McKinney, doi oameni ai lui Dumnezeu cu o fabuloasă experiență în câmpul de misiune și în lucrarea de slujire, pentru a împărtăși studenților și nu numai din experiența și cunoștințele lor.

Despre familia McKinney puteți citi câteva lucruri impresionante în acest articol sau puteți vizita pagina lor de internet.

Programul cursurilor este următorul:

curs de lucrarea cu copiii cbeeCursul de lucrarea cu copiii:

4 - 8 mai, în fiecare zi de la ora 13.00 - 14.30

11 - 15 mai, în fiecare zi de la ora 9.00 - 12.30

curs de misionarism cbeeCursul de misionarism:

4 - 9 mai, în fiecare zi de la ora 9.00 - 12.30

11 - 15 mai, în fiecare zi de la ora 13.00 - 14.30

Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă anunțați prezența participării la secretariat@cbee.ro

Colegiul Biblic a împlinit 20 de ani. În cadrul unei ceremonii, absolvenți, profesori, studenți și invitați au sărbătorit binecuvântările lui Dumnezeu. Vineri dimineața a avut loc în capela CBEE, un simpozion pe tema rolului educației creștine în context contemporan, la care au participat: Vasile Gabrian, profesor CBEE, Ina Hriscă, director CRST Constanța, Chris Hayne, profesor Tyndale Theological Seminary Olanda și Ian Hall, profesor CBEE, fiecare dintre ei prezentând câte un referat pe tema de mai sus.

Vineri seara sărbătoarea a continuat la Biserica Tabor, iar sâmbătă dimineața absolvenții s-au strând pentru părtășie la capela CBEE.

Duminică seara, CBEE a celebrat aniversarea la Biserica Betania, locul unde CBEE a avut prima locație.

CBEE organizează școala de vară GO MEDIA în perioada 20-23 august. Toate informațiile sunt disponibile pe scoaladevara.cbee.ro

Trăim într-o societate pragmatică, dornică să facă lucrurile bine și cât mai eficient. În limbaj popular: să merite!
Întrebarea: ce vei face după ce termini? este o întrebare legitimă, doar că răspunsul la această întrebare trebuie să comporte câțiva parametri.
Școala biblică este un loc de instruire pentru cel chemat de Dumnezeu. Tânărul sau tânara simte chemarea Domnului de a învăța, de a căpăta anumite abilități pentru o viață de slujire. Timp de trei ani depune efort, învață, transpiră, iar apoi vine absolvirea.
Ce faci după terminarea unei școli biblice? Câți bani vei câștiga? Unde vei munci?
Acestea sunt întrebările cele mai frecvente, iar răspunsul cel mai întâlnit este nu știu.
Ce poți însă să faci?
Pornești în aventura vieții înscriindu-te la școala biblică, pentru că știi că ești chemat. Dumnezeu te-a onorat, chemându-te să fii slujitorul sau slujitoarea Lui. Te înscrii la școală ca să devii competent pentru a-ți împlini chemarea. În timpul studiilor ești provocat să fii disciplinat, să muncești din greu, să te rogi și să cauți fața Domnului.
Dacă ești student la CBEE, în timpul celor trei ani ești expus provocărilor de slujire. Îți dorești să fii predicator, lucrător social, lider de închinare, om de radio, designer grafic, producător video-tv sau misionar? Noi îți oferim cele mai bune oportunități de a sluji și de a-ți testa chemarea, cât și oportunitatea de a-ți găsi viitorul loc de slujire.
În timpul studenției, în cadrul proiectelor pe care le desfășurăm pentru dezvoltarea studentului, el este expus la ceea ce înseamnă realitatea slujirii și vieții cotidiene.
Școala noastră s-a remarcat prin faptul că mizează pe abilitățile practice dobândite prin exercițiu, asigurând un echilibru între pregătirea teoretică, deprinderea practică și formarea spirituală.
Nu puțini sunt studenții care și-au găsit câmpul de slujire de după absolvire, chiar în timpul studenției. Misiune externă, pastorație, lucrări sociale, activități media au fost dezvoltate ca urmare a unui impuls dat în timpul școlii.
Promitem să ai parte de provocări reale și oportunități concrete de implicare pe durată lungă. În timpul școlii, studenții au ocazia să aleagă dintre multiple oferte.
În același timp, studenții sunt expuși la cele mai provocatoare misiuni interne sau externe atât în domeniul teologic cât și media, având ocazia să-și dovedească abilitățile de slujire și să îi determine pe cei cu care intră în contact să-și dorească să-i aibă ca parteneri în slujire.

Răspunsul la întrebarea inițială este așadar simplu: te-a chemat Dumnezeu, vino să te instruiești. El îți va oferi oportunități concrete și numeroase, locuri de slujire și ocazii de a te împlini pentru gloria Lui.

Îți oferim o listă scurtă de nume ale absolvenților CBEE care își împlinesc chemarea: Lidia Muraru – misionară în India, Maria Iordănescu – misionară în India, Ada Vultur – misionară în Madagascar, Iacov Iordănescu – pastor Târgu Jiu, Ionuț Cuceauan – misionar în Kenya, Petrică Muntean – filmmaker, Darius Cornean – redactor, Sebi Vasarhely – misionar în Kosovo, Sebi Vașadi – designer grafic, Rut și Sami Baronescu – misionari în India, Cristina Roșu și Alexandra Antoci – misionare în Albania, Olga și Mihai Dascăl – lucrători cu tinerii în Republica Moldova…și lista poate continua.

Fii încurajat! După absolvire există un loc de slujire!


Autorul cartii PE ALTARUL IDOLATRIEI SEXUALE, Steve Gallagher a fost la Oradea

Steve Gallagher, autorul cărții Pe altarul idolatriei sexuale a fost prezent pentru câteva zile la Oradea, la Colegiul Biblic Est European. În acest timp a predat studenților două seminarii, a slujit la capela de dimineață și a oferit două interviuri: unul video și unul radio.

Cursul de Corinteni

Profesorul Drake Williams, de la Tyndale Theological Seminary din Olanda, a predat anului II cursul de Exegeză pe Corinteni. Cursul a fost tradus de către Adrian Jurge, absolvent CBEE.

Afla mai multe despre C.S. Lewis

In 5-7 iulie va pregatim un weekend dedicat lui C.S. Lewis. Invitat special - dr. Jerry Root, profesor la Wheaton College.

Vineri, 5 iulie, de la ora 19:00, Dr. Root va aborda problematica durerii si a unui Dumnezeu bun. Evenimentul va avea loc la Biserica Impact (Str. Alecsandri, langa clubul The One);

Sambata, 6 iulie, de la ora 10 va asteptam la Biblioteca Judeteana pentru a intelege perspectiva lui Lewis asupra artei si literaturii si importanta conceptului de poveste in comunicare in viziunea scriitorilor C.S. Lewis si J.R. Tolkein;

Sambata, 6 iulie, de la ora 19:30 va asteptam cu muzica buna si o atmosfera de Narnia la Bookafe, Oradea.

În perioada 27-30 mai organizația Inter-Links Austria, Editura Casa Cărții Oradea și Colegiul Biblic Est European organizează workshop-uri intensive de Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe Acrobat și de Digital Publishing.
Instructorii Haeme Ulrich, Roger Thurnherr, Simon Specht și Peter Jäger sunt profesioniși și dezvoltatori Adobe în Elveția.

Workshop-ul este facilitat de către organizația Inter-Links și se adresează în special celor care folosesc platforma adobe pentru a realiza produse destinate spațiului evanghelic.


Costul seminarului este de 70 de euro, iar pentru a participa este obligatorie înregistrarea. Locația cursurilor este la Colegiul Biblic Est European, str. Țepeș Vodă, nr. 26. Pentru orice fel de informații puteți scrie un mail la info@ecasacartii.ro și veți primi răspunsurile în cel mai scurt timp.


Click aici pentru a vizualiza programul workshop-ului.
Pentru a te înscrie trebuie să completezi acest formular.
Pentru alte detalii legate de workshop și instructori, click aici.

IMAGINARUL POSTMODERN ȘI CADUL DE REFERINȚĂ AL EVANGHELIEI

Departamentul de Teologie al Colegiului Biblic Est European din Oradea, organizează în zilele de 17-18 mai 2012 (joi şi vineri) simpozionul cu tema: "Imaginarul postmodern şi cadrul de referinţă al Evangheliei". Lucrările prezentate cu această ocazie reflectă preocupări îndelungate ale profesorilor CBEE, Marius Radu, Bebe Ciaușu, Marius Ban, dar şi ale unor distinşi invitaţi interesaţi de starea dogmei creştine în faţa afluxului ideologic contemporan. Dintre acestia îi amintim pe, Rector Dr. Corneliu Constantineanu, Dr. Paraschiva Pop și Peter Williams (UK).