Media Challenge

Program de pregătire de scurtă durată

CBEE lansează un program de scurtă durată, care are ca scop instruirea celor ce folosesc media în biserică sau în diferite lucrări. Trainingul se adresează celor care sunt pasionați de media și care își doresc să învețe mai multe pentru a fi eficienți.

Scopul cursului este să ofere participantului cunoștințele și resursele necesare realizării diferitelor proiecte media din cadrul slujirii sale ca: redactarea unui anunț, realizarea și publicarea unui site de prezentare, realizarea unui proiect video și audio.

Programul cuprinde patru secțiuni care se întind pe durata a 8 weekend-uri. Prima parte a weekend-ului este dedicată predării teoriei, iar apoi partea a doua este dedicată proiectelor practice.

Programul oferit este singurul de acest fel din România, el venind în ajutorul celor care folosesc media ca autodidacți sau ca și pasionați, însă resimt nevoia unui upgrade. Singurele opțiuni disponibile din România sunt instruirile de scurtă durată organizate în biserici sau în grupuri mici, cu durata de câteva ore, fără posibillitatea unei exersări a cunoștințelor.

Noutatea programului este dată de faptul că acest training poate fi parcurs online, prezența la Oradea fiind necesară de cel puțin două ori. Este necesară o conexiune bună la internet și un computer funcțional. Toate celelalte sesiuni se vor desfășura online, iar studentul va avea posibilitatea să interacționeze cu trainerii și cu ceilalți colegi.

Modalitatea de înscriere:

1. Completarea formularului de înscriere până la 10 martie.

2. Achitarea a cel puțin primei rate din taxa de participare de 600 lei (prima rată 250 lei - rata a doua 200 lei, rata a treia 150 lei). Astfel prima rată se achită până în 12 martie, rata a doua până în 2 aprilie, iar rata a treia până în 30 aprilie.

Aplicăm politica construirii încrederii. Aplicăm plata eșalonată tocmai pentru a lăsa posibilitatea cursantului să se convingă de valoarea cursurilor și de resursele pe care le oferim.

Un alt avantaj al cursului nostru este ca intri într-o comunitate de oameni talentati care si-au pus darul lor în slujba Imparatiei, o comunitate de slujitori care sunt gata sa iti impartaseasca resursele si cunostințele lor pentru ca toti sunt dedicati acelasi scop. Ai intrare astfel in comunitatea celor ce folosesc media crestina. Nu primesti doar informatii, primesti asistenta in munca si slujirea ta.

Cursul acopera o paleta vasta de informatii din domeniul media, tocmai pentru ca cei care lucreaza in media trebuie sa stie cat mai multe lucruri din diferite domenii. Pretul poate parea mare, insa comparand cantitatea de informatii oferita si faptul ca nu sunt doar informatii, este inclusa asistenta, luand spre analiza alte training-uri, ajungi la concluzia ca pretul este unul ce merita platit.

După ce înscrierea este confirmată, fiecare student va primi un user și o parolă pentru a-și putea accesa contul din platforma de învățare, unde va fi publicat orarul și desfășurătorul cursurilor, precum și toate indicațiile necesare.

Data de incepere a cursurilor este 14 martie si se va intinde pe durata a 8 weekend-uri, exceptand vacanta de Paste.

Lecțiile se vor parcurge online, trainingul va fi asigurat prin streaming video, studenții având posibilitatea să interacționeze cu profesorul în timp real. Pentru finalizarea proiectelor propuse în cadrul cursului se vor organiza cel puțin două întâlniri la centrul de pregătire din Oradea. Prezența la Oradea, însă nu este obligatorie, cursul poate fi parcus integral online, întâlnirile de la CBEE Oradea sun programate doar pentru cei care nu au aparatura necesară realizării proiectelor lor.

Alte informații pot fi obținute la info@cbee.ro

Trainerii pentru aceste cursuri sunt profesori experimentați care pe lângă faptul că predau cursuri de jurnalism, și lucrează în domeniul media, având ani de experiență în domeniile lor de expertiză.

Radu Marius

 

Marius RADU este profesor de jurnalism din Timişoara. Dincolo de formaţia de muzician, teolog şi sociolog, Marius RADU predă discipline afiliate jurnalismului, antropologiei şi ştiinţelor comunicării începând din 2001. A fost lector asociat la Univ. „Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca şi Univ. de Vest Timişoara, iar din 2007 este profesor asociat la CBEE. De-a lungul anilor a fost colaborator al multor publicaţii naţionale, staţii de radio şi televiziune din ţară. Predă cursul de comunicare.

 

 

 

Dorin Rus

 

Dorin Rus este profesor de Perspectivă Creştină asupra artelor la CBEE şi realizator radio la RVE Sibiu. Locuieşte la Alba Iulia, însă pasiunea pentru radio îl determină ca în fiecare zi să călătorească de la Alba la Sibiu pentru a fi în contact cu ascultătorii radio.

 

Petrica Muntean

 

Muntean Petrică, absolvent al Colegiului Biblic Est-European secția media. Familist convins, printre cele marile iubiri ale lui, soția si cele doua fetite, mai are o altă iubire, cea pentru DSLR. Obișnuit cu camera video și prea puțin cu o cameră foto, documentarea despre DSLR-uri a insemnat și nopți nedormite. Pasiunea pentru filmare/editare impreuna cu aparatul ce il deține in dotare, Canon 5D mark III, le folosește pentru realizarea de filme de scurt metraj, videoclipuri si alte evenimente.

 

 

 

Darius Cornean

 

Darius Cornean este absolvent al Colegiului Biblic Est European din Oradea, secția media. Pasiunea pentru producție video îl urmărește zilnic, de aproape șapte ani, și nu dă nici un semn că s-ar plictisi. Dimpotrivă. E mereu în căutare de idei noi, metode, tehnici, echipamente și resurse. Îi place lucrul binefăcut și nu acceptă compromis la calitate.
De-a lungul ultimilor ani a lucrat la două televiziuni ca și cameraman și regizor de emisie. A coordonat diferite producții video pentru companii și organizații apreciate și recunoscute.
Prin mâna lui au trecut diferite camere video de la diferite brand-uri dar producția cu aparate DSLR este pasiunea și recomandarea lui. Alături de Petrică Muntean, reprezintă compania de producție video Independent Films împreună cu care lucrează în prezent.

 

Florin Iosif

 

Florin Iosif este pasionat de design, domeniu în care are câteva performanțe. La CBEE predă principii de design și tehnoredactare, tehnici digitate de design și PR.

MEDIACHALLENGE - 4 modalitati prin care iti îmbunatatesti performantele media.

Cum sa folosesti media in biserica ta?

Un program adaptat de training specializat, adaptat nevoilor bisericii contemporane.

Comunicare și specialiști media - instructor Radu Marius
 • Numele cursului
 • Procesul de comunicare. Elemente de teoria comunicării.
 • Comunicarea interpersonala. Modalităţi de comunicare.
 • Introducere în soft-urile: PowerPoint, Keystone și ProPresenter.
 • Analiză de conținut informativ a unor produse de comunicare.
Prezentarea vizuală a materialelor bisericii - instructor Florin Iosif
 • Numele cursului
 • Website: planificare, constructie și mentenanță
 • Scrisori de informare, anunțuri.
 • Folosirea fonților, imaginilor și culorilor.
 • Înțelegerea social-media, campaniei și adaptării mesajului.
 • Denumirea cursului
 • Transmisia video, echipamentul video și producția la preț redus
 • Camera de filmat vs. DSLR, elementele unui cadru reușit.
 • Introducerea în softurile de editare.
 • Ajustarea imaginilor video în post-producție.
Anunțurile audio - instructor: Dorin Rus
 • Numele cursului
 • Autopromovare.
 • Id-uri, promo, flashuri, spoturi evanghelistice.
 • Limbajul de lemn.
 • Introducere în soft-urile de editare.

 

 

info@cbee.ro