Editura

Revoluția din 1989 a adus cu sine libertatea cuvântului. Colegiul Biblic Est European a văzut necesitatea apariției pe piață românească a cărților religioase de calitate, care să se adreseze nu numai teologilor, dar și laicilor ce doresc o îmbogățire a spectrului religios.
Astfel, din anul 2001, a luat ființă Editura Colegiului Biblic Est European. În această perioadă Editura CBEE a publicat mai multe cărți că: Creștinism practic, Empatia, Consilierea în biserică, Chemarea și viață eliberată, Credința crescândă, Triumful lui Cristos în țara președintelui Mao, Biserica dătătoare de viață și Păstorul.
Editura CBEE își propune să publice cărți care să ajute creștinii în parcursul lor spiritual.

3 dvd-uri, 7 pilde

MEDIACBEE a editat o serie de 7 pilde ale Domnului Isus în format video.
Se adresează în special copiilor, materialul prezentat fiind scurt și explicit. Este relatată una din învățăturile Mântuitorului, iar pe fundal se derulează filmarea cu scenele despre care se vorbește în narațiune. Spectatorul are ocazia să intre în lumea poveștii, fiind captivat astfel de cuvintele Mântuitorului și expus învățăturilor sale.

Pilda samariteanului
Pilda robului nemilostiv
Pilda comorii ascunse și a mărgăritarului
Pilda fiului risipitor
Vizitatorul de la miezul nopții
Pilda celor poftiți la cina
Pilda ispravnicului necredincios.

466 de pagini, 14 x 21 cm

Comentariu expozitiv al epistolei lui Iacov

Cartea se înscrie cu succes în galeria comentariilor biblice autohtone. Demersul autorului este onest, avizat și riguros. Se apropie de epistolă cu atenție și în același timp cu o atitudine reverențioasă. Folosește cu acribie materialul teologic aferent, dar nu face concesii în privință originalității. Cititorul poate găsi în paginile ei o exegeză atentă și o forță aplicativa cu adevărat atrăgătoare. Dincolo de toate, abordarea este eminamente cristologică. O adevărată pledoarie pentru domnia lui Cristos în noi! 
Ghiță Mocan, 
Păstor, Biserica Penticostală Filadelfia, Oradea 

Niciodată o comunitate nu va putea fi transformată după chipul Domnului Isus Cristos până când nu va învăța să se apropie de Cuvânt, să-l aprecieze și să-l aplice. De aceea ne propunem că în studiul de față să-i ajutăm pe cititorii noștri să descopere valoarea inestimabilă a Scripturii și, pe măsură ce o vor face parte integrantă din viață lor, să ajungă să semene tot mai mult cu Isus Cristos, Cuvântul întrupat. Vrem că ei să înțeleagă nu doar în ce constă asemănarea cu Fiul lui Dumnezeu, ci și cum poate fi realizată în viață lor. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, credem că studierea Epistolei lui Iacov ne va fi de mare ajutor.

Fariseii vechi si noi, TOM HOVESTOL

255 pagini, 15 x 21,5 cm

Ei au disprețuit învățăturile lui Mesia, care venise să îi mântuiască. Ei au fost ținta celor mai dure afirmații ale lui Isus. Ei L-au răstignit pe Domnul nostru. Dar dacă ne uităm bine în oglindă, ei seamănă teribil de bine cu noi. În această carte sinceră, constientizatoare, autorul Tom Hovestol examinează viața fariseilor. Explorând rădăcinile lor istorice și biblice, el descoperă adevăruri care vor provoca orice credincios care a crescut în biserică. Adesea avem toate răspunsurile corecte, dar trăim vieți nu tocmai corecte. Citim Biblia, mergem la biserică, și chiar avem părtășie personală zilnică, și totuși nimic din această înțelepciune divină nu ne atinge inimile și nu ne schimbă viețile. În timp ce ducem niște vieți sclipitoare în exterior, ne luptăm cu păcate secrete ascunse în cele mai întunecate unghere ale sufletelor noastre. Deși părem sfinți, suntem egoiști. Deși părem separați de lume, ne dorim cu disperare să fim parte din ea. 

Alătură-te lui Tom Hovestol pentru a răspunde întrebărilor profunde și dureroase de genul: De ce rădăcinile spirituale bune produc uneori fructe stricate? De ce oameni care cunosc adevărul greșesc câteodată? De ce există diferențe între persoană publică și privată a creștinilor pe care și cunoști, inclusiv a ta însuți? De ce exercită tradiția o atracție atât de puternică asupra bisericii? De ce există o dragoste așa mare față de garduri și o teamă atât de mare față de libertatea în Cristos? De ce unii care par puternici spiritual se dovedesc a fi bolnavi? Privește cu atenție la cum suntem în realitate și pune-ți cea mai importantă întrebare: există vreo cale de scăpare?  

Ce ai de spus inainte sa te ucidem si sa te mancam, RUTHANE GARLOCK

116 pagini, 14 x 20,5 cm

În Africa, supranumită mormântul omului alb, singura asigurare în fața malariei, canibalilor și a morții a fost credința în Dumnezeu.

El a fost unul din misionarii care au pătruns pe acest continent și au supraviețuit doar prin puterea Duhului. Ceea ce a experimentat el în Africa, ar putea constitui un nou capitol al Faptelor Apostolilor. Experiențele lui par de domeniul legendei.
H.B. și soția sa, Ruth, și-au investit viețile în Africa. Ei s-au avântat în junglă înainte ca acolo să fie drumuri, aerodromuri, comunicații radio sau telefonice sau protecție militară. Au trăit în case aborigene, s-au luptat cu malaria și i-au văzut pe alții răpuși de boală mult prea devreme. S-au confruntat cu puterea brutală a nelegiuirii, cu războiul intertribal și canibalismul, cu incantațiile iadului și cu negură și disperarea de secole, lăsate de vălul superstiției.
Dar, victoriile repetate pe care Dumnezeu le-a pus la dispoziția lor, au înclinat balanța. Tot efortul depus nu a fost de prisos. Ceea ce familia Garlock a învățat pe o cale mai grea, a fost transmis mai departe celor ce i-au urmat, în Africa, într-un număr tot mai mare. Foarte mulți misionari au putut spune: Mama și tata Garlock mi-au marcat viața. Sfaturile lui Garlock și atenția pe care mi-a acordat-o m-au scutit de multe probleme. El m-a introdus cu adevărat în Africa.
Un om ca și Garlock nu se va mulțumi niciodată să facă doar muncă zilnică, obișnuită, în mod mecanic. Ceea ce îl determină să acționeze nu era nici simțul datoriei, nici dorința de a face opere de caritate. În sufletul lui era îndrăzneală - lucru care face că un misionar să fie măreț cu adevărat. Răspunsul lui la chemarea lui Dumnezeu l-a scos din zonă confortabilă, obișnuită și l-a dus pe cărările de unde nu mai există cale de retragere. S-a aflat deseori în situația în care Dumnezeu trebuia să Se descopere cu autoritate, altfel el n-ar mai fi ieșit viu din circumstanța respectivă.
Veți fi mândri de faptul că Dumnezeu a avut oameni precum acest autor. Este o simplă narațiune, pentru că H.B. Garlock a fost un simplu om. Ceea ce a făcut pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie, a făcut considerând că era dator să facă toate acele lucruri.
Noi avem o omenire care e prea prețioasă în ochii lui Dumnezeu pentru a o neglija; cunoaștem un remediu pentru problemele lumii care e prea minunat pentru a-l păstra pentru noi; avem un Cristos care este prea glorios pentru a-L ascunde; avem o aventură care este prea palpitantă pentru a o rata.

Credinta crescanda, LENA & OTTO RIMAS

116 pagini, 14 x 20,5 cm

Credința crescândă este o carte încurajatoare despre viața creștină, plină de lecții din viață de fiecare zi, combinate cu învățături din Biblie. Este o carte care te face să te întorci mereu. 
Fiecare din cele 52 de texte independente îndeamnă la meditare, cât și la acțiune. Ele încurajează creșterea într-o multitudine de căi. 
Cartea este potrivită pentru a fi citită personal de către oameni de toate vârstele, precum și pentru citire în grup. Este utilă în grupuri de rugăciune, la întâlnirile de tineret și la timpul de părtășie. 
Această carte va fi disponibilă în curând în format electronic.

Empatia, LENA & OTTO RIMAS

116 pagini, 14 x 20,5 cm

Credința crescândă este o carte încurajatoare despre viața creștină, plină de lecții din viață de fiecare zi, combinate cu învățături din Biblie. Este o carte care te face să te întorci mereu. 
Fiecare din cele 52 de texte independente îndeamnă la meditare, cât și la acțiune. Ele încurajează creșterea într-o multitudine de căi. 
Cartea este potrivită pentru a fi citită personal de către oameni de toate vârstele, precum și pentru citire în grup. Este utilă în grupuri de rugăciune, la întâlnirile de tineret și la timpul de părtășie. 
Această carte va fi disponibilă în curând în format electronic.

Crestinism practic, LENA & OTTO RIMAS

116 pagini, 13,5 x 20,5 cm

În această carte pentru toate vârstele, autorii îl călăuzesc pe cititor spre o înțelegere mai adâncă a vieții creștine și îl încurajează să treacă la aplicații practice. Ei prezintă Evanghelia într-un mod neobișnuit de clar și modern. Nimeni nu va putea rămâne neinfluențat de acest mesaj biblic pozitiv despre viață în general și despre ucenicie în mod special.
Această carte va fi disponibilă în curând în format electronic.

Chemarea si viata eliberata, LENA & OTTO RIMAS

336 pagini, 14 x 20,5 cm, SERIA CREDINȚA ÎN ACȚIUNE

Chemarea nu este ceva unic care îi privește doar pe câțiva oameni. Nu are un caracter "religios", exclusiv sau extraordinar. Se referă pur și simplu la modul în care fiecare își poate trăi cel mai bine viață cu Dumnezeu.
 Prin urmare, Otto Rimas scrie despre chemare cu simplitate și entuziasm. Întrebarea este dacă există un mod în care să îți trăiești bine viața. Cartea sa ne invită la o teologie zilnică, regăsim aici o mulțime de experiențe personale și învățături practice din viața multicoloră cunoscută de atâți oameni.
 Autorul dispunde de abilitatea neobișnuită de a învăța ceva atât din lucrurile care merg bine, cât și din greșelile vieții. O imagine de sine sănătoasă, o atitudine plină de încredere în Dumnezeu și un deosebit apetit pentru viață - iată tonul acestei cărți.
 Această care va fi disponibilă în curând în format electronic. 

Pastorul, LENA & OTTO RIMAS

74 pagini full color, 17 x 17 cm

Pe pășunile întinse ale Carpaților, mai aproape de cer, cultura păstorului român încă există viguroasă și bogată.
Când imaginile din viața păstorului se întâlnesc cu textele biblice despre păstor, ambele dobândesc noi dimensiuni.
În cartea de față, cerul și pământul se întâlnesc, iar această întâlnire încurajează și mângâie, oferindu-ne în același timp credința și speranța.
Această care va fi disponibilă în curând în format electronic.

  1. COMANDA ORICE CARTE LA:

    1. 0259 477 099

  2. 0359 410 508

  3. editura@cbee.ro

  4. www.cbee.ro

  5. www.mediacbee.ro