Prezentarea bibliotecii

Localizare

Biblioteca a fost înființată în anul 1994 și funcționează pe strada Țepeș Vodă nr.26, Oradea, la Colegiului Biblic Est European.

Prezentare generala

Este o bibliotecă academică interconfesională, fiind deschisă credincioșilor neoprotestanți. Are un caracter teologic dar și practic. Ea se adresează tuturor celor interesați în aprofundarea cunoștințelor biblice, teologice, în special studenților școlilor biblice din România, dar nu numai lor, ci tuturor cititorilor de toate vârstele. Prin cataloagele on-line, biblioteca dorește să devină cât mai accesibilă și să răspundă cât mai bine nevoilor celor interesați.

Patrimoniul bibliotecii

La ora actuală, biblioteca dispune de un fond de carte de peste 15.000 de volume, câteva tone fiind încă necatalogate. Cărților teologice și de referință li se alătură colecția de periodice. Alături de acestea, biblioteca deține o remarcabilă colecție de materiale didactice,audio-vizuale (casete audio, video, CD-uri, partituri) și pentru Școală Duminicală.

Achizitionarea de carti

Achizițonarea noilor titluri se face prin comenzi la edituri, librării, comercianți de carte, cât si prin donații de la persoane particulare sau organizații din Romania și străinatate.

Personalul bibliotecii

Biblioteca are o bibliotecară care deservește publicul cititor.