Lars Hornberg

Când viața e frumoasă, e ușor să iei decizii și să vezi Gloria lui Dumnezeu chiar în lucrurile mici. Bucură-te de acest moment!
Când viața devine grea și nu mai ai nicio satisfacție, iar gândurile și planurile tale nu îți reușesc, amintește-ți că Dumnezeu este încă în viața ta. Dumnezeu te iubește și te conduce.

Pentru noi folosirea înțeleaptă a timpului pe care îl avem la dispoziție este un lucru crucial. Lucrul acesta ne ajută, ne întărește. Nepăsarea și managementul slab al timpului – ore, minute, oportunități de muncă și timp liber – îți clădești o temelie și continui să zidești pe ea, întâlnindu-te, mișcându-te și planificându-ți schimbări majore în viața ta – tu însă dă tot ce ai mai bun. Rămâi dedicat Domnului!

Când un student hotărât investește trei ani în studierea Cuvântului lui Dumnezeu sau în Media, așa cum se întâmplă la Colegiul Biblic Est European, totul de dragul predicării și trăirii vieții pentru Evanghelie, e un lucru ce nu trebuie luat cu ușurință. Fie ca dedicarea ta să te facă sârguincios. Fii umplut de bucuria ce aparține Stăpânului ce are planul Său pentru vremea noastră. Nu este niciun lucru mai măreț. Lasă-L pe el să fie în controlul timpului tău. Ce altceva ai tu, decât timp? Ce altceva decât minute, ore, săptămâni ce îți sunt date să faci ce este mai bine? Nu le risipi!

Rezultatul deciziilor din viața noastră sunt toate responsabilitatea noastră.
- De aceea trebuie să fim în strânsă legătură cu El. Domnul este sursa vieții noastre, nesfârșitul izvor de resurse, exemplul suprem pentru atitudinea și viața noastră. O viață mai profundă cu Domnul nostru ne va duce implacabil la o viață mai bună.

- De aceea, să ne lăsăm păstoriţi de Marele Păstor, Fiul lui Dumnezeu care a devenit Trup. El ştie, El ajută, El conduce, El asigură toate resursele de care avem nevoie.

- De aceea Dumnezeu ne face părtaşi Duhului Sfânt. În El este secretul plinătăţii pentru orice creştin care acceptă planul lui Dumnezeu pentru viaţa sa.

Timp de mai mult de 10 ani Colegiul Biblic Est European a fost condus de viziunea de a deveni o școală în voia lui Dumnezeu. Obiectivul este acela de a instrui și susține tinerii în a deveni ceea ce i-a chemat Dumnezeu să fie pentru a zidi împărăția lui Dumnezeu.

A venit vremea când Dumnezeu revarsă Duhul Său peste orice făptură. Acum este vremea pentru o trezire spirituală în lumea musulmană, în lumea copiilor aflați în suferință și în cadrul grupurilor neajutorate. Se poate observa o foame după Domnul. A venit vremea să fii o unealtă în mâna lui Dumnezeu pentru a da, a trăi și a spune Cuvântul lui Dumnezeu.

cristina.rosu@cbee.ro

Am venit la CBEE pentru că să am o bază biblică solidă, să învăț eu singură să fac un studiu biblic; să trec la un alt nivel, nu să rămân tot timpul la stadiul de veșnic consumator de programe, ci să cresc în cunoștință și spiritual pentru a pregăti pe alții la rândul meu. 

Îmi place foarte mult la CBEE faptul că poți interacționa la cursuri și poți află și alte puncte de vedere și asta te ajută să îți dezvolți gândirea, să te îmbogățești, ceea ce nu poți face dacă studiezi prin corespondență, de exemplu. 

Încă un lucru care îmi place este faptul că se pune accentul și pe misiune, nu doar pe studiu, adică ți se oferă posibilitatea de a sluji în diferite biserici în colaborare cu alți colegi. Așa am învățat să lucrez cu oameni care gândesc și acționează diferit și în ciuda inconvenientelor să merg mai departe.

george.moldovan@mediacbee.ro

Școala de vară organizată de colegiu m-a convins să vin să urmez cursurile. 

Am terminat liceul și am vrut să mă înscriu la o facultate. Am venit inițial la școala de vară, apoi am fost convins să mă înscriu la cursurile la zi. 
Îmi place pentru că am ocazia să aplic practic ceea ce învăț teoretic. Te încurajez să te înscrii și tu la școală. Nu ezită. E super aici!

alexandra.antoci@mediacbee.ro

Despre CBEE am aflat din întâmplare pe internet. Ceea ce m-a convins să vin aici a fost prezentarea colegiului prin clipuri. Ele mi-au arătat că e un loc prietenos, unde poți să îți faci prieteni pentru o viață, un loc unde crești spiritual și viața ta se poate schimba. 

Am ales să vin la Jurnalism Pregătire Media mai mult din curiozitate, deși nu știam nimic despre media. Cu ajutorul profesorilor care mi-au arătat răbdare și bunăvoință, am început să fac din jurnalism o pasiune și pe viitor și profesez în domeniu. 

E locul unde te formezi pentru viitor.

alexandra.stef@mediacbee.ro

Am venit la CBEE să trăiesc umblarea mea cu Dumnezeu, să accept provocarea de a trăi prin credinţă. Îmi dă posibilitatea să mă dezvolt spiritual cât şi pe plan profesional. Locul unde imposibilul se întâlneşte cu posibilul. Locul unde minunile Sale mă uimesc!!